colourful-tartan-selection (2)

1 > Het maken van een ploeg-foto voor de subkampstaf:

Eisen:   Alle leden van het RSW-team staan herkenbaar op de foto,

  • De namen van de leden zijn toegevoegd aan de foto, zodat de subkampstaf weet wie wie is,
  • De RSW-ploeg heeft zichverkleed in Schotse stijl,
  • De foto is opeen creatieve manier genomen,
  • De foto is vóór 20 maart ingeleverd bij de organisatie

                                                               

2 > Thuisopdracht RSW 2022 “The Scouttish Highland Games”

Deel 1:  “The Scouts are coming!”

Elke Highland Games begint met een parade. Hier stellen de clanhoofden hun clans aan elkaar voor en laten ze zien wie er allemaal meedoet aan de Highland Games. Elke RSW-ploeg is een clan en deze clan moet zich van zijn allerbeste kant laten zien tijdens de parade. De clans (RSW-ploegen) komen op door het midden van het publiek tot zij bij het podium zijn. Daar stellen zij zich op voor de vlaggenmast. Als alle Clans zich hebben opgesteld kan de RSW/Smoke worden geopend.

Criteria:

  • Presentatie: Enthousiasme, laat zien dat jullie de beste Clan zijn! Denk goed na over hoe jullie groep naar het podium toeloopt.
  • Kleding: Draagt iedereen de juiste Kilt?
  • Vlag: Elk Clan draagt zijn vlag met trots. Zorgen de Clans ervoor dat zij een bijzondere vlag maken?

Deel 2:  “A Real Scouttish Castle”

Een Clan is pas een echte clan als ze ook een indrukwekkend kasteel hebben. Scouttish Clans zijn in de hooglanden extra bijzonder. Zij hebben namelijk geen stenen nodig om een kasteel te bouwen. Maar wat dan wel…?Alle clans krijgen een veld toegewezen waar ze hun kasteel gaan bouwen. De bedoeling is dat er binnen anderhalf uur een constructie staat, waar op het hoogste punt jullie clanvlag komt te staan. Het kasteel moet aan de volgende eisen voldoen:

  1. Scoutingtechnieken: De hoofdconstructie moet bestaan uit een stevige driepoot. Hier bovenop wordt jullie clanvlag bevestigd. Natuurlijk mag je een extra sjorconstructie maken als je dat wil. Opmerking voor de leiding: let erop dat er voldoende met deze technieken wordt geoefend, zowel met de constructie als met de veiligheid rondom het bouwen van de constructie.
  2. Expressie: Een kasteel heeft ook aankleding nodig. Wat maakt jullie kasteel anders dan het kasteel van een andere Clan? Ook kun je kijken naar de constructie, zoals bijvoorbeeld een ophaalbrug of een poort. Gebruik karton of andere materialen om je kasteel hoger, groter en mooier te maken.

Samenwerking: Een kasteel bouwen kan niet in je eentje. De clan moet goed samenwerken met elkaar om tot een mooi kasteel te komen.

colourful-tartan-selection (2)
Download hier de Thuisopdrachten (maar vergeet je ploegfoto niet!)